Bouwplaats

We wonen in een nieuwbouwwijk vlakbij het centrum van Utrecht. Het is een geheel nieuwe wijk met veelal jonge gezinnen uit Amsterdam. De wijk is gelegen naast de snelweg en dus een ideale uitvalbasis voor mensen die in de omgeving van Utrecht werken. Omdat alles nieuw gebouwd wordt lijkt het alsof we op een bouwplaats wonen.

Snelle oplevering

In totaal zijn er 5 blokken met eengezinswoningen opgeleverd en worden er momenteel nog 4 appartementencomplexen gebouwd. De 5 blokken met eengezinswoningen zijn allemaal opgeleverd. Ook 2 appartementencomplexen zijn reeds opgeleverd. Er blijven er dus nog 2 over en deze zijn volop in de bouw. Gelukkig wordt er gezegd dat er een snelle levering plaatsvindt en zullen we eind dit jaar niet meer in de bouwplaats vertoeven. Althans dat hopen we.

Elke dag rond 7 uur s ’ochtends worden we ons bed uit getrild door het slaan van de heipalen. Om maar niet te spreken over het vele zand wat onze tuin in waait en dus ook op onze ramen. Inmiddels zien onze huizen eruit als kleine zandkastelen. Laten we hopen dat ook deze bouw een snelle oplevering heeft.

Chef van de bouw

Zoals op elke bouwplaats is er ook op deze bouwplaats een chef aanwezig. Henk Jacobs heet hij. Een hele sympathieke man van eind 50. Bijna iedere bewoner kent hem bij naam en heeft dagelijks contact met hem. Omdat we al een aantal jaar verkeren in deze toestand is het heel fijn om goed contact te hebben met de mensen uit de bouw. Dit zorgt voor een hechte band maar ook voor vertrouwen en veiligheid. Zo houdt Henk alle spelende kinderen goed in de gaten en zorgt hij ervoor dat ze niet per ongeluk op de bouwplaats terecht komen. Ook de bouwlieden houden ons nauwlettend in de gaten. Door het fijne contact vergeten we soms de negatieve kant van de bouw. Henk heeft 10 mannen onder hem werken. Dit zijn erg weinig mensen en hij zoekt dan ook met spoed mensen om hem te helpen. Alle buurtbewoners helpen hem mee met het invullen van zijn vacatures. Als je op internet zoekt op ‘vacatures bouw’ vind je er wel honderden. Er is een zeer tekort in de bouw en dit merk je. Via de buurtbewoners en zijn eigen contacten probeert Henk aan zijn mensen te komen. De hoop om mensen te werven via online sites heeft hij opgegeven. Gelukkig heeft hij uit alle hoeken hulp en zal zijn vacature snel ingevuld worden.

Geef een reactie