Een reis naar de stad van de magische 1001-nachten

Iedereen heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord de wonderbaarlijke stad Marrakech. Met een paar uurtjes vliegen ben je er al en is je omgeving compleet getransformeerd in iets haast sprookjesachtigs. Een stedentrip Marrakech is dus zeker een aanrader. Omdat er zo veel te beleven is in Marrakech is het ook een goed idee om niet een paar nachten te blijven maar zeker wel 4 of 5 dagen. Zo krijg je de kans om met volle teugen te genieten van deze prachtige stad. 

 

Waar kun je allemaal blijven slapen?

Marrakech stikt natuurlijk van de hotels, ze zijn allemaal op hun eigen manier bijzonder. Toch staat Marrakech bekend om een specifiek hotel en dat is de Riads. Dit is een bijzonder traditioneel Marokkaans herenhuis en heeft een fantastische binnentuin waar ook de traditionele gewoontes uitpuilen. Een goede tip is het dus zeker om een nachtje of misschien zelfs wel meer hier te overnachten. Om jezelf van top tot teen onder te dompelen in de rijke cultuur is het erg leuk om te kiezen voor de Medina, dit is het historische centrum waar je de authentieke en traditionele gebouwen kunt bewonderen. 

 

Zo heb je verschillende hotels waar je uit kunt kiezen zoals, het Riad Shaden. Dit hotel bevindt zich ten oosten van de Medina. Het Riad Ben Youssef is ook in het hart van het centrum, dit is de typische authentieke marokkaanse stijl. Een prachtig plaatje om naar te kijken en fantastisch om in te verblijven. Het Riad Rose Du Desert zit dicht bij het plein Djemaa el Fna. Dit hotel beschikt over een luxe zonneterras op het dak waarvan je de stad goed kunt zien. Mocht je toch wat meer rust op willen zoeken dan kun je ook kiezen voor Het Riad la Maison des Oliviers. Dit luxe hotel beschikt over een verwarmd buitenzwembad en een mooie spa. Zo creëert het een echte oase in het midden van de drukte van de stad. 

 

Wat praktische informatie

Hoogstwaarschijnlijk vlieg je richting de internationale luchthaven Menara Airport. Dit vliegveld ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad Marrakech. Je kunt natuurlijk er voor kiezen om een van de vele aangeboden taxi’s te nemen vanaf het vliegveld naar de stad. Zo’n rit duurt ongeveer 20 minuten en kost meestal rond de 13 tot 18 euro, dat is ongeveer 150-200 dirham. Daarna staat je nog een hele uitdaging te wachten. Het doorkruisen van de stad om je hotel of accommodatie te vinden. De meest verstandige keuze is om vooraf je vervoer te regelen vanuit de accommodatie. Zo sta je niet voor vervelende verassingen en kun je onbezorgd je reis afmaken en genieten van je vakantie. 

 

Geef een reactie