Uitschakeling van de rode (en zwarte) duivels

In de regel ben ik een groot voorstander van de zomer. De zon op het gelaat, een stuk bevroren limonade op een stokje in de hand en het ochtendkrantje voor me op de stretcher. Alleen die rode duivels he. Die zijn de zomer van 2021 weer eens aan het verpesten. En dan heb ik het niet over Romelu Lukaku, Jan Vertonghen en Dries Mertens, die hebben hun best gedaan en meer dan dat kunnen ze niet doen, maar over de rode mieren die langs de poten van mijn stretcher omhoog klimmen en mij belegeren. Mijn hele tuin zit vol met deze rode en zwarte duivels. In deze blog leest u hoe ik deze nare beestjes te lijf ga.

Duizend en één bestrijdingsmiddelen

Op internet staan er legio tips om van mieren af te komen. Middeltjes zoals opoe die vroeger aan uw mams vertelde, en mams weer aan u. Wat kruidnagels in een nest gooien, of afwasmiddel, kaneel of nootmuskaat. Het zijn middeltjes die allemaal wel een beetje helpen, maar in mijn ervaring slechts voor korte tijd. Enkele dagen later krioelen de mieren weer als vanouds over mijn gazon. Wat nog het beste werkt, is dat witte mierengif in een potje. De laatste keer dat ik dit in een mierenhol strooide, blies een windvlaag het echter terug in mijn eigen gezicht. Hierdoor ben ik naar mijn vrezen vijf jaren van mijn leven verloren. Gif wil ik ook dus niet meer aan. Van de week ontdekte ik nóg een andere manier van mieren bestrijden. En warempel. Dit bleek wel een langdurige oplossing!

Aaltjes tegen mieren

Op Biogroei.be stuit ik op de mogelijkheid om aaltjes tegen mieren in te zetten. In tegenstelling tot dat vieze witte gif uit een potje, vormen aaltjes een milieuvriendelijke oplossing. Aaltjes zijn namelijk niets anders dan hele kleine beestjes (niet met het oog waar te nemen), die de nesten van de mieren binnendringen en alle larven over de kling jagen. Zelf ondervindt u op geen enkele manier last van deze aaltjes. Door aaltjes tegen mieren te gebruiken, raadpleegt u niet uw moeder voor een oplossing tegen vervelende problemen. U raadpleegt Moeder Natuur. En niets ten nadele van uw eigen moeder, maar Moeder Natuur heeft vaak de allerbeste oplossingen voor een probleem. Zo is de rest van mijn zomer niet alleen zonder Romelu Lukaku en Dries Mertens, maar ook zonder de duizenden krioelende andere rode (en zwarte) duivels die mijn gazon verpesten. Een fijne zomer allemaal!

Geef een reactie