Een robotmaatje voor altijd

We stevenen steeds meer af op de toekomst die we in films zien en waar we in boeken over lezen; een wereld gevuld en geleid door technologie. Veel van die films laten echter wel een soort treurig beeld op de één of andere manier zien. Maar het is heus niet allemaal naar, wat nu als je een robotmaatje hebt. Een vriend of bediende die altijd bij je is en je kan helpen met wat je maar nodig hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos met een robot!

Nooit meer vervelende klusjes

Je hoeft nooit meer de vervelende klusjes te doen, daar heb je je robotmaatje voor. Als je thuiskomt, staat er altijd een warme maaltijd klaar, de wassen zijn gedraaid en in de kachel brandt al een sfeervol vuurtje. Je productiviteit kan op die manier, indien je alert bent, enorm omhooggaan. Natuurlijk kan je met de benen omhoog op de bank gaan hangen maar dat wordt snel saai. Door deze ‘klusjes’ uit je dagelijkse ritme te elimineren, heb je meer tijd voor hobby’s, familie en vriendentijd en werk. Je kan in principe je dag veel meer vullen met de dingen die voor jouw prioriteit hebben en die je graag doet.

Altijd alle antwoorden

Maar daarnaast hebben de computers van nu in principe alle antwoorden bij zich. Dat kan ook handig zijn. Terwijl je door de supermarkt loopt, vraag je aan je robotmaatje welke ingrediënten je nodig hebt voor het recept dat je wilt maken. Of wat die pijn in je schouder kan zijn en wat je ertegen kan doen. Dit zijn natuurlijk hele burgerlijke en simpele gebruiksvormen van je robotmaatje maar ik wil zelf ook niet in de mogelijke nadelen duiken. We zijn daar toch nog niet en kunnen ons beter richten op de positieve functies.

Voor nu alleen op de website

Voor nu houden we het bij ‘internet en contact in een doosje’ ofwel de mobiele telefoon. Maar echt fijn gezelschap is dit niet. Wat nog het dichtstbij komt in het dagelijks gebruik is een chatbot. Deze programma’s zijn aanwezig op sommige websites zodat je vragen kan stellen en informatie kan ontvangen, die vragen worden beantwoord door een bot. Heel handig. En voor nu zullen we het daar even mee moeten doen. Eerlijk gezegd, zou ik willen dat die chatbots overal aanwezig waren. Maar ik blijf hopen en wensen dat de ontwikkeling snel genoeg gaat en op een eerlijke en goede manier. Het kan het leven toch een stukje makkelijker maken, ben ik van mening.

Geef een reactie