Een ervaring rijker…

Soms overkomt je iets waarvan je vindt dat je dit gewoon moet delen! Niet omdat je hier aandacht mee wil zoeken of medelijden voor wil, maar omdat je denkt dat andere mensen hier ook iets van zouden kunnen leren. Zoiets maakte ik kortgeleden ook mee, en daarom schrijf ik hier voor jullie een blog over. Het is dus absoluut geen verplichting om deze blog te lezen, maar als je geïnteresseerd bent over mijn recente ervaring met het Nederlandse rechtssysteem dan ben je aan het goede adres. Lees in dat geval snel hieronder verder. 

Rotterdam 

Ik woon al sinds jongs af aan in Rotterdam. Ik ben gek op de stad en ben hier opgegroeid. Toen ik achttien jaar werd heb ik hier, zoals elke andere jongere, ook mijn rijlessen gedaan en mijn rijexamen gehaald. Daarna heb ik gelijk een klein, tweedehands autootje gekocht om mijn ‘rij-skills’ in de praktijk te brengen. En inmiddels ken ik door de jaren studeren en werken in Rotterdam alle wegen, stoplichten en flitspalen die er maar zijn uit mijn hoofd. Je zou dus denken dat een ongeluk mij niet zou kunnen overkomen, maar niets was minder waar… 

Haastige spoed is zelden goed 

‘Waar twee ruzie hebben, hebben twee schuld’, zei mijn oma altijd. En bij dit ongeluk was precies hetzelfde het geval. Ik had haast en was eigenlijk al te laat voor een afspraak van mijn werk. Ik keek wel goed uit, maar reed wel iets onvoorzichtiger en sneller dan normaal. Dit in combinatie met de andere partij, die geen haast had maar ook niet zo aan het opletten was, zorgde voor een botsing. En niet zo’n kleine ook! De auto’s hadden flink wat beschadigingen opgelopen, maar het ergste was nog dat wij beide ook een flinke klap hadden gekregen. 

Letselschade advocaat 

De schade van de auto valt makkelijk op te lossen via de verzekering, Althans, dit is natuurlijk niet mega eenvoudig maar wel iets wat je samen en in overleg met de andere partij kunt oplossen. Maar de schade die je zelf hebt opgelopen en of en wat voor vergoeding je hiervoor moet krijgen, is een moeilijkere kwestie. Gelukkig heb je veel letselschade advocaten die je hierbij kunnen helpen! Zij hebben de juridische kennis die je nodig hebt om te weten of je überhaupt in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe hoog een redelijke vergoeding zou zijn in jouw geval. De les die ik dan ook in deze blog aan jullie wil meegeven is om in het geval van letsel bij een auto-ongeluk ALTIJD de hulp van een letselschade advocaat in te roepen. Ik ben zelf bij letselschade advocaat Rotterdam geweest en zo enorm goed geholpen. Het is namelijk écht een ingewikkelde kwestie, dus denk niet onverstandig dat je dit zelf wel kunt regelen. 

Geef een reactie