Waarom de e-bike populairder wordt

Wij Nederlanders fietsen wat af en aan. We zijn misschien wel het meest fietsende land ter wereld. Er zijn in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam meer fietsen dan er mensen zijn. Velen van ons leren fietsen voordat we vier of vijf zijn, en we fietsen elke dag n aar school en terug, naar werk en terug etc. Een van de redenen dat we zoveel fietsen in dit land is het feit dat we een zeer plat land zijn. Fietsen wordt dus niet zwaarder gemaakt door bergen in ons land maar er andere factoren die fietsen in ons land wel zwaarder maakt.

Wat een weertje

Nederland is een land met op zijn minst gezegd, wisselvallig weer. Het regent ontzettend veel en er is veel wind. Dit maakt fietsen niet altijd fijner. Menig student is zich bewust hoe zwaar het is om op een vroege ochtend met harde tegenwind in de regen naar een college te fietsen. Veel studenten blijven liever in bed. Daarnaast zijn er ook veel professionals en oudere mensen die niet soms met veel tegenzin op de fiets stappen. Maar het openbaar vervoer is ook niet ideaal, en een auto in de grote stad is verschrikkelijk. Dus wat is een beter vervoermiddel? Wij zijn van mening dat er een goede reden is dat de e-bike steeds populairder wordt. Daarom bespreken we in dit artikel de voordelen van een e-bike.

E-bike

Een e-bike is een balans tussen een normale fiets en een scooter of motor. Het is een fiets die een motor heeft ingebouwd waardoor je niet altijd hoeft te trappen. Dus wat zijn precies de voordelen van een dergelijke e-bike? Met een e-bike kun je nog steeds gewoon fietsen. Fietsen is natuurlijk hartstikke gezond en ook leuk. Maar nu en dan kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Met de motor van een e-bike kun je zowel stoppen met trappen maar ook het trappen ondersteunen.

Dit is dus ideaal voor verschillende situaties. Als het ontzettend hard waait bijvoorbeeld. Wat in Nederland regelmatig gebeurt. Maar ook als je een langere tocht wilt fietsen. Heel veel Nederlanders gebruiken hun fiets niet alleen in het dagelijks leven maar ook wanneer ze op vakantie gaan of als ze in hun vrije tijd een dagje willen gaan fietsen. Een elektrische fiets, bijvoorbeeld een elektrische herenfiets is ideaal om mee in de bergen te gaan fietsen. Zo kun je zelfs steile hellingen gemakkelijk opkomen met de steun van de motor.

Geef een reactie