Welke past bij mij?

Iedereen kent het wel: je telefoon begint erg traag te worden en verliest sommige functies. Je hebt lang gedaan met het apparaat, maar nu is het wel duidelijk dat je toe bent aan een nieuwe. Aangezien je huidige abonnement nog een paar maanden duurt, besluit je even goed om je heen te kijken. Natuurlijk kijk je op internet welke aanbiedingen er op dit moment zijn. Je hebt altijd hetzelfde merk gehad, maar nu vraag je je af of je een keer een andere zal proberen. Je vraagt om je heen wat de ervaringen van je vrienden, collega’s en familie zijn. Nu je je zo in het onderwerp verdiept, let je ineens meer op wat voor telefoon mensen hebben. De een heeft het nieuwste van het nieuwste, de ander maakt er vooral heel veel foto’s mee en je vader gebruikt nog steeds je oude afdankertje. Je had vroeger zo’n reclame waarop je verschillende type mensen in een park zag rondlopen met honden die erg op hun leken. Dat is natuurlijk met veel dingen in het leven zo: dat je iets kiest dat bij je past en dat bijvoorbeeld de telefoon die je kiest ook iets over jou zegt.

Kenmerken

Voordat je een mobiele telefoon gaat uitzoeken, moet je eigenlijk eerst bij jezelf nagaan welke kenmerken jij belangrijk vindt. Gebruik je hem alleen om te bellen en berichten te sturen, luister je er veel muziek op, stream je veel films of lijk je op die collega van mij en maak je er heel veel foto’s mee? Moet hij waterbestendig zijn, omdat je je mobiel op een of andere manier met enige regelmaat in het water laat vallen? Zodra je weet waar je hem voor gaat gebruiken, kan je je bij je zoektocht op die kenmerken gaan richten. Je kan dan bijvoorbeeld gaan selecteren op telefoons met veel geheugen of eentje met een hele goede camera. Dat helpt erg in je zoektocht. Want er is veel aanbod. Je hoeft maar een zoekopdracht naar nieuwe telefoons te geven op internet en de aanbiedingen vliegen je om de oren. Gelukkig zijn er ook vergelijkingssites die jou helpen in het overzicht houden en het snel vinden van de voor jou interessante mobiele telefoon aanbiedingen. En ook belangrijk te melden: als je eenmaal iets goeds gevonden hebt, hoef je niet per se uren verder te zoeken. Misschien zal je ergens anders nog net iets beters vinden, maar tegen die tijd kan je waarschijnlijk geen mobiele telefoon meer zien.

Geniet van je keuze

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, kan je gaan genieten van je keuze. Je krijgt straks je nieuwe mobiele telefoon toegestuurd die je helemaal eigen kan gaan maken. Het is ook slim om je telefoon te beschermen met een screenprotector en een stevig hoesje. Het leuke is dat die hoesjes in allerlei verschillende kleuren en motieven te krijgen zijn of met leuke afbeeldingen erop. Ik zou dus zeggen, leef je uit!

Geef een reactie