Als de baby er is

Het krijgen van een baby is een waar wonder. Maar het is ook nieuw, zelfs als het niet je eerste is. De zwangerschap is een prachtige tijd voor veel mensen maar het kan ook zwaar zijn, zeker de laatste maanden. In deze blog vertel ik je meer over de periode na je zwangerschap, hoe de tijd daarvoor samenhangt met de tijd daarna etc. Lees je mee?

De stress van tevoren

Vlak voor de geboorte van de baby kunnen de emoties hoog oplopen. Niet alleen van jou maar ook van de mensen om je heen. Dit komt deels door de spanning en de verwachting maar ook door het feit dat er vaak nog veel moet gebeuren. Soms is de babykamer nog helemaal niet klaar of zijn er andere dingen die nog geregeld moeten worden. Aan het begin van de zwangerschap lijkt de tijd niet snel genoeg te kunnen gaan maar aan het einde gaat ze heel snel. Het is heel normaal dat het dan lijkt alsof de dingen zich opstapelen. Niks om je over druk te maken. Sommige vrouwen voelen zich nalatig bij deze realisering maar dat is nergens voor nodig. Onthoud: een baby onderweg, kan heel overweldigend zijn en is voor veel mensen nieuw. 

Neem de tijd

Na de geboorte is het enorm belangrijk om veel tijd door te brengen met de kleine. Voor de een is dat makkelijker geregeld dan de ander. Natuurlijk wil iedereen de baby ontmoeten maar dit hoeft helemaal niet meteen. Denk hieraan. Je mag alles op je eigen tijd doen en als je pas wilt dat men na een week of een maand of zelfs later op bezoek komt, mag dat. Het is heel normaal om in een bubbel te willen blijven voor een poosje.

In contact met de wereld

Als de baby geboren is, wil je wellicht baby kaartjes rondsturen. Deze kan je zelf ontwerpen of je kan een prachtig design uitkiezen. Schrijf hier een berichtje op over de baby. Als je wat tijd alleen wilt, kan je dit hier meteen op zetten. Laat een extra kaartje afdrukken die je niet verstuurd maar juist bewaard voor als de kleine opgroeit. Deze kan in het babyboek als je besluit er één bij te houden, wat ik ten zeerste aanraad. Een geboortekaartje meisje en een geboortekaartje voor een jongen hoeven er niet hetzelfde uit te zien, maar het mag zeker.

De tijd na de geboorte is enorm spannend maar ook gevuld met leuke dingen en mooie momenten. Het is vooral een tijd om naar uit te kijken en om van te genieten.

Geef een reactie