Camper of Camionette?

Tijd voor een nieuwe auto? Denk praktisch! Welke auto wordt altijd ingeschakeld bij verhuizingen, bij het werk, en om mee op vakantie te gaan? Dat zijn niet de kleine autootjes, waarbij je de stoel naar voren moet klappen omdat er maar twee deuren in zitten! Dat zijn fijne ruime sterke wagens, die veel aankunnen en op vele vlakken kunnen helpen. Ze hebben vooral veel potentie en ruimte, de Camionettes. Je kunt ze nieuw kopen, of nog voordeliger; een Camionette occasion! Maar wat zijn dat ookalweer?
 

Wat is het?

Een camionette is een kleine vrachtwagen, een soort bestelbus. In Nederland zie je zulke auto's vaak rijden om goederen te transporteren, maar ze worden ook vaak gebruikt bij verhuizingen. Ook gebruiken mensen een Camionette vaak als zij bijvoorbeeld een foodtruck zijn en vanuit hun bestelbus eten verkopen. Denk aan een mini snackbar, poffertjeskraam of ijsjes!
Ze zijn ruim, praktisch, handig, en het is sowieso een ideale auto als ondernemer. Het woord Camionette is Frans, en afgeleid van het woord Camion, wat vrachtwagen betekent. Camionette is dus een verkleinwoordje voor een vrachtwagen.
 

Op vakantie!

Een camionette is een super auto om mee op vakantie te gaan. Je kunt ten eerste natuurlijk al je bagage er in kwijt, maar je kunt ook besluiten ermee te gaan kamperen. Leg achterin de auto twee matrasjes neer (of een opblaasmatras werkt ook erg goed en bespaart ruimte als je die weer laat leeglopen) en een opklaptafel en wat stoelen. Vergeet niet een muskieten net op te hangen boven de achterkant, zodat je lekker in een afgesloten 'slaapkamertje' slaapt! Denk ook aan solar lampjes, dan verspil je geen kostbare energie die de auto misschien nodig heeft. Door oplaadbare solar lampen te gebruiken heb je elke dag licht, en gratis! Je kunt zelfs (voor de echte rondreizigers en avonturiers) je camionette ombouwen tot mini camper, compleet met keukentje, kastjes, tafeltje; wat je maar nodig hebt. Klinkt goed toch?

Verdiep je erin.

Online valt veel te vinden over deze super auto's. Als je er een wil kopen en ombouwen tot camper, vind je vooral veel informatie op youtube. Denk aan praktische verhoogde bedden, inklapbare tafels, opstapelbare krukjes, solar verlichting, en vooral veel handige kastruimte. Misschien wil je wel een kookplaatje erin, of mini-douche? Alles kan, als je creatief en praktisch bent ingesteld.
Heb je een Camionette nodig voor werk? Ook dan is het geen probleem. Installeer wat rekken of stellagekasten, en je bent klaar om te gaan!

Geef een reactie