Koop milieubewust in

We leven in een tijd van minder consumeren, minimalisme en duurzame keuzes. Ik sta hier heel erg achter! Toch ben ik van menig dat je van sommige dingen nooit genoeg kunt hebben. Hoe ik dit bedoel? Nou, zoals ik het zeg. Sommige dingen heb je nou eenmaal altijd nodig in je leven, en het kan geen kwaad om hier altijd een voorraad van in huis te hebben. En juist door meer in een keer te kopen worden deze aankopen duurzamer. Omdat je bijvoorbeeld maar een keer transport hoeft te regelen, en zo bespaar je weer op je uitstoot. Benieuwd naar om welke artikelen dit gaat? Lees dan snel deze blog

Kantoorartikelen

Sommige kantoorartikelen heb je altijd nodig. Ik noem er een paar: printerpapier, inkt cartridges, balpennen, notitieblokken en enveloppen. Je kunt er zelf vast nog een paar bedenken. Dit zijn ook zaken die altijd op het verkeerde moment op zijn. Misschien ken je de volgende situatie wel: je bent hard aan het werk om een naderende deadline te halen. Je moet snel nog een hand-out printen, en bij de printer kom je erachter dat alle inkt op is. Paniek! Alle andere werknemers zijn al naar huis, dus ja kan ook niemand vragen waar de nieuwe HP 301 cartridges liggen. Hadden we nou maar eerder nieuwe inkt besteld! Voorkom dit soort situaties en zorg ervoor dat alle Essentials altijd aanwezig zijn.  Bestel veel in een keer, zo zit je nooit meer zonder.

Kleding

Veel mensen houden ontzettend van online shoppen. De ene dag bestellen ze een shirtje, de andere dag een nieuw paar schoenen. En steeds bij een andere webshop. Het gevolg? Elke week komt er wel een pakketje binnen, van weer een andere winkel. Zo blijf je bezig, en dit is echt niet duurzaam. Doe daarom eens een grotere aankoop: koop je hele winter of zomergarderobe in een keer. Ga goed na wat je allemaal nodig hebt. Hoeveel t-shirts heb jij daadwerkelijk nodig? En broeken, jasjes of overhemden? Haal het allemaal in een keer in huis, en liefst van maar een webshop. Zo wordt jouw nieuwe garderobe een stuk minder milieubelastend.

Wekelijkse boodschappen

Veel mensen rijden na hun werk met de auto langs de supermarkt. Snel nog even iets voor het avondeten kopen, of vast voor morgen bij het ontbijt. Maar al die kleine ritjes bij elkaar kosten flink wat benzine. En veroorzaken ook flink wat uitstoot… Niet zo duurzaam dus, dit kan beter. Bestel al je week boodschappen online, in een keer, en laat deze bij je thuisbezorgen. Dan rijdt er een keer een volle bestelbus, in plaats van dat jij dit ritje elke avond maakt. Scheelt tijd, en is beter voor het milieu.  Ik zeg win-win!

Geef een reactie