Camping voor de hele familie

De fijnste herinneringen aan mijn jeugd zijn aan de vakanties die we met de hele familie vierden in Italië. Mijn grootvader was deels Italiaans en daardoor brachten hij en mijn grootmoeder de vakanties het liefst in Italië door. Mijn moeder heeft daardoor de grote liefde voor Italië overgenomen en is zelfs Italiaans gaan studeren. Maar toen mijn zusje en ik uit huis gingen, zijn we onze eigen vakanties gaan vieren. Tijdens mijn jeugd overleed mijn grootvader en een paar jaar geleden is ook mijn grootmoeder overleden. Uiteraard hebben we het toen veel over onze herinneringen in Italië gehad. Het idee was wel om in herinnering aan onze grootouders weer een keer met zijn allen daar vakantie te vieren. Maar tot vorig jaar kwam het er maar steeds niet van. De familie is inmiddels uitgebreid met kleinkinderen en de gezinnen wonen in verschillende delen van het land. Het is dus niet eenvoudig om een paar weken te vinden die voor iedereen uitkomen naast alle andere plannen die iedereen maakt. Maar dit keer waren we erop gebrand dat het zou lukken. Graag wilden wij ook onze kinderen de liefde voor Italië meegeven.

Verschillende wensen

Het was duidelijk dat we op zoek waren naar een grote camping. Immers had mijn moeder drie broers die inmiddels ook kleinkinderen hadden. Het was de bedoeling dat we echt met zijn allen zouden gaan: de kinderen van mijn grootouders met partners, hun kinderen met aanhang en uiteraard de kleinkinderen. Bovendien wilden de oudste generatie liever niet in een tentje. Dat begrepen we wel. De kleinkinderen vonden het natuurlijk wel het leukst om in een tent te slapen. Het was ook belangrijk dat er voor hen genoeg te doen zou zijn op de camping, want we zouden twee weken gaan. Ik ging met mijn zusje, neven en nichten op zoek naar de juiste accommodatie. En die vonden we.

Een topvakantie

Het voordeel van met een grote familie met vakantie gaan, is dat je af en toe op elkaars kinderen kan passen, zodat de anderen even hun eigen gang kunnen gaan. Zo hadden we het ook afgesproken. Dat de ene keer stellen, de andere keer gezinnen om de beurt even alleen met elkaar de hort op zouden gaan. Het is daardoor heel ontspannen verlopen en de kinderen vonden het geweldig zoveel tijd met elkaar door te brengen. We hebben die twee weken doorgebracht in park albatros italie. Mijn ouders, ooms en tantes verbleven in een soort bungalows. Ze genoten van de luxe accommodaties en vonden het heerlijk hun kinderen en kleinkinderen veel om hun heen te hebben. De kinderen waren bijna continu bij de verschillende zwembaden en speeltuin te vinden. De allerkleinsten konden genieten van spelen in de ondiepe lagunebaden. Ook hebben we genoten van het privéstrandje dat bij de camping hoort. Daarnaast hebben we af en toe uitstapjes gemaakt in de omgeving. Er zit een aantal leuke Italiaanse dorpjes in de buurt, maar dat vonden de kinderen natuurlijk wat minder interessant. En niet te missen in Italië is het genieten van de plaatselijke keuken. Wat hebben we er heerlijk gegeten! Alles bij elkaar was het een vakantie waar mijn grootouders denk ik graag bij hadden willen zijn, maar voor ons gevoel was dat op een of andere manier ook zo. Een mooie herinnering!

Geef een reactie