Neem een sabbatical

Heb jij soms ook het gevoel dat de tijd je door de vingers glipt? Dat er zomaar weer een week voorbij is, en je geen idee hebt waar al je tijd gebleven is? Dat je van afspraak naar afspraak vliegt, aan allerlei verplichtingen moet voldoen waardoor je niet meer toekomt aan wat echt belangrijk voor jou is? Geloof me, je bent echt niet de enige. In onze westerse samenleving is dit eerder norm dan uitzondering. Ik besloot vorig jaar het roer om te gooien en hier niet langer aan mee te doen. Ik was het zat om constant vermoeid te zijn en het gevoel te hebben geleefd te worden. Ik nam een jaar vrij, een sabbatical zoals ze dat noemen, en in deze blog vertel ik je hoe ik dat heb ervaren.

Is dit nou alles?

Ik had een baan op een leuk kantoor, wat dat betreft had ik het echt niet zo slecht. Maar ik voelde me constant moe, futloos en laag in mijn energie. Ik dacht, dit kan toch zijn zoals het leven bedoeld is? Toen een vriendin van mijn onverwacht ziek werd was dat de doorslag die ik nodig had. Ik besloot het roer in eigen hand te nemen en meer van het leven te genieten. Gelukkig had ik een goede spaarrekening dus ik kon mijn baan zonder problemen opzeggen. Ik besloot een jaar lang op zoek te gaan naar het geluk en andere manieren van leven te ontdekken.

Op reis

Als eerste nam ik me voor om een reis te maken. Even helemaal weg uit mijn vaste omgeving, lekker erop uit op avontuur. Ik boekte een rondreis Indonesië, en ben daarna nog zelf 2 maanden naar India en Sri Lanka geweest. Heerlijk! Ik heb zoveel gedaan, gezien en meegemaakt, ik kwam als een ander mens terug.

Mijn droom ontdekt

In India ben ik in aanmerking gekomen met yoga en spiritualiteit. Ik heb 10 dagen een retreat gedaan en daar heb ik mijn passie gevonden: ik wil ook een retreatcentrum in Nederland opzetten en mensen begeleiden in hun zoektocht naar innerlijke rust. Ik besloot om meteen daad bij mijn woord te voegen en ik heb me aangemeld voor allerlei cursussen. In Nederland ben ik op zoek gegaan naar mensen die zich hier mee bezig houden om met hen te sparren over mijn idee. Op een congres voor spirituele leiders ben ik mijn huidige businesspartner tegen gekomen, een vrouw die al jarenlang yogalessen geeft in de natuur. Onze visies sloten zo goed bij elkaar aan dat we besloten samen verder te gaan. Ons retreatcentrum opent dit voorjaar, ik kan niet wachten om deze droom te gaan leven.

Ik hoop dat ik jou heb geïnspireerd met deze blog, ik hoop dat ook jij jouw droom gaat leven!

Geef een reactie