De slaapkamer opleuken

We wonen allemaal het liefst in een fijn en behaaglijk huis. Wat dat precies in houdt kan voor iedereen anders zijn. Voor de één heeft het alles te maken met de mensen in het huis en voor de ander gaat het om de perfecte aankleding. Hoe het ook zij, soms kan een beetje extra geen kwaad. Zeker niet als je de boel helemaal wilt verbouwen, gaat verhuizen of voor het eerst op jezelf gaat. Hoe kan je dan de slaapkamer bijvoorbeeld een prettige sfeer geven. In deze blog geef ik je tips voor deze specifieke kamer. Lees je mee?

De basis staat, nu de rest

De basis voor de slaapkamer is redelijk simpel; een bed, een nachtkastje en een kledingkast. Natuurlijk kan je hierin variëren bijvoorbeeld met de maat van het bed, één of twee nachtkastjes en ga zo maar door. Hoe simpel die basis ook lijkt, toch is het wel belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Zo wil je een bed wat lekker ligt, een kast waar alles in past en verlichting die de hele kamer in een fijn licht zo kan je deze bes led plafondlampen kopen.

Kies een kleurenschema of thema

Het helpt om voor je slaapkamer een thema of kleurenschema te kiezen. Zo kan je items hier simpelweg op filteren en selecteren. Maar je houdt je kamer ook rustig omdat alles bij elkaar past en het geen wirwar wordt van kleuren, printjes en andere items. Verder maakt het dat de kamer er geordend uitziet, alsof alles past bij elkaar. Je zult zien dat jouw slaapkamer er straks uitziet alsof die zo uit een woon magazine komt.

Decoreer met mate

Maar, zoals ik al zei, is het belangrijk dat je slaapkamer een bepaalde rust uitstraalt. Je wilt niet liggen stuiteren in je bed omdat je kamer zo rommelig en druk is. Kies daarom voor een paar enkele printjes en houdt de kleuren redelijk neutraal. Blijf uit de buurt van drukke kleuren zoals rood en kies juist voor zachtheid met eventuele pasteltinten.

Maak het eigen

Als laatste is het natuurlijk de bedoeling dat slaapkamer écht van jou wordt. Zet hier en daar een fotolijstje neer met een foto daarin van jouw en je partner of beste vriend(in). Of decoreer met wat snuisterijen van vakantie. Het mag misschien lijken op een kamer uit een woon magazine, dat is het niet. Anders dan in die kamers wordt hier wel degelijk gewoond en dat mag je best zien.

Geef een reactie