Dromen waarmaken

Het is een vast groepje waar ik mee sport. Het motiveert samen te sporten en het is ook nog eens gezellig. We bespreken van alles. De dingen die we meemaken met familie of op ons werk. Een van mijn vriendinnen is net voor zichzelf begonnen. Dat is natuurlijk best spannend. Ze moet allerlei verschillende keuzes maken en dan is af en toe goede raad of kunnen sparren met je vriendinnen wel welkom. Zo had ze bijvoorbeeld een logo nodig en heeft een vriendin van ons een voor haar ontworpen. Een paar weken geleden vertelde ze dat ze eigenlijk wel een nieuwe auto nodig had. Ze wilde liever niet met haar oude barrel naar zakenrelaties rijden. Maar een nieuwe auto kopen was op dit moment geen optie. We bespraken wat ze zou kunnen doen.

Nog niet aan gedacht

Een van de eerste ideeën die werd geopperd, was om te gaan leasen. Een ander zei weer dat dit ook nadelen kon hebben. Je zat dan vast aan een lang contract. Blijkbaar waren we niet goed op de hoogte, want die ene vriendin die met het idee was gekomen zei dat shortlease auto ook mogelijk was. Dat kon je na een maand elke dag opzeggen en je hoefde geen jaarcijfers te overleggen. Specifiek interessant dus voor mensen die bezig zijn iets op te bouwen. Onze vriendin de ondernemer was erg geholpen met deze raad. Ze zou thuis gaan kijken naar de mogelijkheden. De training daarop vertelde ze dat ze inderdaad voor shortlease had gekozen en een mooie representatieve auto had uitgekozen. Die wilden we natuurlijk wel zien, dus bekeken we de foto’s die ze van haar nieuwe bolide had gemaakt.

Lijstje afwerken

Uiteraard heeft ze nog hele lijst met acties voor zichzelf. Als ze weer iets kan afstrepen, is er intussen alweer iets nieuws bijgekomen. Zo gaat het nou eenmaal als je ondernemer bent: er is altijd wel wat te doen en het ene is nog belangrijker dan het andere. Gelukkig was er nog iets waar een van ons haar mee kon helpen. Ik kan namelijk websites bouwen en heb aangeboden dit voor haar te doen. We hadden een afspraak gemaakt waarbij we bespraken wat voor uitstraling ze wil voor haar website en wat ze erop wil hebben staan. Ze voelde zich zo geholpen door ons allemaal dat ze ons heeft uitgenodigd voor een heerlijk diner bij haar thuis. Het is fijn mensen om je heen te helpen hun dromen waar te maken.

Geef een reactie