Modern of ouderwets?

Trends komen en gaan. Op ieder gebied is dit zo. We horen er graag allemaal een beetje bij, niet te veel, maar wel genoeg zodat we niet helemaal buiten de boot vallen. Of dat nu om levensstijl, uiterlijk of je interieur gaat. Nu ga ik niet alles bespreken maar focus ik me voor het gemak even op dat laatste. Want wat ís jouw stijl? Nu retro weer helemaal terugkomt, ga jij dan mee terug de tijd in of geef je de voorkeur aan een heel andere tijd of stijl. Focus jij je liever op de toekomst? Of misschien doe je gewoon lekker waar je zelf zin in hebt.

Victoriaans en retro

De retro stijl is sinds een paar jaar weer helemaal in en het lijkt erop dat dat voorlopig nog wel even zo blijft. Niet zo gek want deze strakke kleurrijke stijl past heel goed bij de technologie van nu. Maar als je nu nog verder terug de tijd in wil waarin het meubilair van hout was en er prachtige versieringen in waren gesneden met de mooiste patronen stof, dan wil je die technologie misschien ook niet in huis hebben. Of in ieder geval niet in het zicht. Stel je een victoriaanse woonkamer voor met een grote plasmatelevisie en een stereo. Dat breekt de illusie wel een beetje, niet? Maar het is ook logisch dat je niet meteen je televisie weg wilt doen of weer muziek van een recorder wilt luisteren.

Modern en futuristisch

Gelukkig kan je daar een moderne oplossing voor vinden met bijvoorbeeld een TV beugel. Zet er een plant voor en je schuift de televisie zo naar achter. Als je ‘m dan wilt gebruiken, haal je ‘m met behulp van de beugel weer naar voren. Of misschien houd je wel van de simpele stijl van nu en kan je niet genoeg technische snufjes in huis hebben. Vaak zien we als het gaat om futuristische stijlen, veel wit en sobere designs. Een futuristisch interieur is dan vaak ook heel minimalistisch. Dat ruimt gelijk snel op.

Vind de balans

Je hoeft natuurlijk niet één specifieke stijl te kiezen. Ieder mens is immers anders en iedereen heeft zijn of haar eigen stijl. Misschien heb jij wel een hele minimalistische inrichting, maar wat er staat is in retro stijl. Of mix jij het oude met het nieuwe en richt jij je oude victoriaanse huis met moderne en futuristische stijlen in? Jouw huis, jouw keuzes. Waar ga jij voor?

Geef een reactie