Schrijvers onder elkaar

Anderhalf jaar geleden begon ik aan een schrijfopleiding. Na een hoop spanning, frustratie en hard werken werd ik wonder boven wonder aangenomen op de school van mijn dromen. Nu geniet ik al anderhalf jaar van de luxe iedere dag te mogen doen waar ik van houd. Maar ik realiseer me dat niet iedereen die graag schrijft en leest die luxe heeft. Als je je in je vrije tijd graag bezighoudt met deze dingen, is het misschien een idee om mensen te vinden die hier hetzelfde inzitten. Je kan je eigen werk voorlezen of ander werk bespreken. Regel een echte schrijvers dag

De nieuwerwetse boekenclub

Boekenclubs hebben een heel ouderwets imago maar dit is één van de beste manieren om met verhalenliefhebbers samen te komen. Op internet kan je genoeg hierover vinden zoals bijvoorbeeld bestaande clubs waarbij je je aan kan sluiten maar ook online forums. Als je uit al die opties niet kan kiezen of als het allemaal toch nét niet aansluit op dat waar jij naar op zoek bent, staat het je natuurlijk vrij om zelf een clubje op te zetten.

We bingewatchen alles

En die samenkomsten kunnen gebruikt worden voor allerlei soorten verhalen. Je kan romans lezen en bespreken maar ook poëziebundels en zelfs films of series. Kijk of lees samen of, als het meer om het bespreken en analyseren gaat, zorg dan dat je van tevoren het materiaal in je op hebt kunnen nemen. Maar het hoeft allemaal niet zo serieus en als verhalenliefhebber kan je ook samenkomen voor een boeken of filmdag om enkel te genieten van het gezelschap en de verhalen.

Blog erop los

Ik noemde net al eerder de mogelijkheid van het online opzoeken van gelijkgestemde. Je kan dit ook op een andere manier doen door je teksten op een blog te uploaden en er op deze manier vreemden naar te laten kijken. Feedback en gesprekken over je werk en dat van anderen zijn enorm belangrijk omdat ze je veel dingen leren en nieuwe invalshoeken bieden om de zaken vanuit te bekijken.

Doe mee met een workshop

Als laatste wil ik de meest voor de hand liggende maar misschien ook de spannendste manier van samenkomen met schrijvers voorleggen, namelijk het meedoen aan een workshop of retreat. Op deze manier ben je intensief met een bepaald aspect van schrijven bezig en krijg je daarvan leraren en andere ‘studenten’ meteen feedback op die je ook gelijk kan toepassen. Of organiseer zelf een workshop, je kan een beamer huren en aan de slag gaan met je presentatie.

Geef een reactie