Buitenlucht

Laatst kwam ik mijn buurjongen tegen in het verkeer. Ik kwam op de fiets aanrijden bij een kruispunt en daar stond hij het verkeer te regelen! Ik wist helemaal niet dat hij dat deed. Uiteraard zwaaide ik naar hem, maar hij zag me niet. Hij was natuurlijk veel te druk met zijn taken uitvoeren. Eigenlijk was het ook niet slim van me om naar hem te zwaaien. Straks had het hem nog afgeleid. Maar het is een kerel die zich niet snel gek laat maken, dus zelfs als hij me wel gezien had, zou hem dat niet van zijn werk afgehouden hebben. Ik vond het heel cool om hem daar te zien staan. Hoe stoer is het om op drukke punten te durven staan en iedereen te instrueren. Ik zou er niet geschikt voor zijn, maar ik kon me helemaal voorstellen dat mijn buurjongen zo iemand is aan wie je dat makkelijk kan overlaten. Natuurlijk heb ik hem daarna wel aangesproken toen ik hem in de supermarkt bij het brood zag staan. Hee Joris, zei ik toen, ik zag jou laatst stoer het verkeer regelen!

Vaker gehoord

Uiteraard krijgt hij dat wel vaker te horen. Hij wordt namelijk bij allerlei verschillende plekken ingezet. Zo staat hij bij grote dance-events en voetbalwedstrijden, waar hij ook weleens bekenden is tegengekomen. Voor hem heeft het werk het grote voordeel dat hij lekker buiten is. Ik vroeg of hij er ook nog van geniet als hij in de regen staat, maar ik wist het antwoord eigenlijk al. Hij is een echt buitenmens. Als hij niet met zijn mountainbike gaat raggen in de bossen, is hij wel op de oprit aan het sleutelen aan zijn brommer of aan het voetballen met vrienden. Ik vroeg hoe zijn fietsvakantie in Ierland was geweest. Hij was met een paar vrienden gaan mountainbiken daar. Ze hadden het heel goed gehad, vertelde hij. Het was gezellig geweest en ze hadden mooie landschappen doorkruist. Daarna was Joris op zoek gegaan naar een baan. Het liefst wilde hij daarbij zo veel mogelijk buiten kunnen zijn. Hele dagen doorbrengen in een kantoor is niets voor hem. Hij vertelde hoe hij op het idee kwam verkeersregelaar te worden.

Een vriend van een vriend

Nadat hij terug van zijn vakantie was, reed hij in de auto van zijn vader naar zijn grootouders. Onderweg waren er een paar wegwerkzaamheden en terwijl hij rustig reed, bekeek hij de mannen en vrouwen in de gele pakken. Hij had er veel respect voor hoe ze daar het verkeer in goede banen leidden. Ineens bedacht hij zich dat hij daar ook wel wilde staan. Hij heeft al een paar keer in zijn leven het compliment gekregen dat hij goed kan coördineren en goed overzicht heeft. Daarbij is hij iemand die natuurlijk overwicht heeft. Als hij iets zegt, ben je geneigd ernaar te luisteren. Dat zijn natuurlijk belangrijke kwaliteiten bij dat vak. Hij had zich ingeschreven bij Binck en kon meteen een gratis opleiding doen. Tijdens de cursus verkeersregelaar leerde hij over de theorie en praktijk van het vak. Al snel kon hij aan de slag en hij geniet van de verschillende opdrachten die hij krijgt. Ik feliciteerde hem ermee. Je wordt er zelf ook altijd blij van als iemand gelukkig is met een bepaalde keuze. We spraken af dat zodra het weer mooi weer zou zijn, we weer snel een buurtbarbecue zouden organiseren.

Geef een reactie