Geef je tuin een nieuwe look voor de zomer

Hoewel je het je met dit weer nog niet voor kan stellen, duurt het echt niet zo lang meer voor we weer heerlijk de tuin in duiken. De grauwe, regenachtige dagen gaan echt weer een keer over, en maken plaats voor heerlijk zonovergoten uren in je tuin. Je tuin is vaak de plek die je als laatste aanpakt. Hij is minder belangrijk dan je woon- of slaapkamer, want je spendeert hier simpelweg minder tijd dan in die andere ruimtes. Toch weet ik dat hoe leuker je je tuin maakt, hoe fijner je het vindt om er te zitten. Maak van jouw tuin het ultieme zomerparadijs met de volgende ideeën.

Uitruimen

We gaat eerst ruimen. Al het onkruid, die verroeste fiets onder de klimop, het houten bankje wat nog maar drie poten heeft; weg ermee. Afhankelijk van hoe groot je tuin is kun je een container huren om alle spullen in kwijt te kunnen. Zo weet je zeker dat je de spullen niet gewoon verplaatst, maar ook echt weg doet. Nu je tuin leeg is, en je dus goed kunt zien hoeveel ruimte je eigenlijk hebt, krijg je een beter beeld van wat je allemaal wel niet met je tuin kunt doen.

Chillen

Zie je het al voor je? Op je vrije dag, of zelfs na je werk, in de zon in je tuin? Denk aan een lekkere loungeset met heerlijke kussens. Languit zonnen en genieten van de warmte. Zit je nou graag in je tuin maar is er echt geen ruimte voor een loungeset? Wat dacht je van een hoge bar? Door de hoogte van je bar kun je je krukken er makkelijk onder kwijt, wat ook weer minder ruimte inneemt. Kletsen met vrienden onder het genot van een drankje in de zon.

Groen

Heb jij groene vingers? Leg een moestuintje aan! Dit staat niet alleen super schattig, hoe lekker is het om aardbeitjes of tomaatjes uit eigen tuin op tafel te kunnen zetten. Ben je iets minder van het tuinieren maar hou je wel van groen? Tegenwoordig kun je prachtig kunstgras kopen wat niet van echt te onderscheiden is. De grasmaaier wordt ingeruild door je stofzuiger, en klaar is kees!

Verlichting

's Zomers is het 's avonds vaak nog prima te doen buiten. Ook als het donkerder wordt zou je lekker kunnen blijven zitten als je voor gezellige sfeerverlichting zorgt. Op vele plekken verkopen ze bijvoorbeeld slingers met bolletjes eraan. Let erop dat je lampjes op batterijen werken en waterdicht zijn.

 

Geef een reactie