Geordend huis, geordend hoofd

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en het kantoor druppelt ook weer vol met werknemers die terugkomen van vakantie. Daarom is dit de uitgelezen tijd om het huis ook eens even goed aan te pakken zodat deze weer fris en fruitig is voor de nieuwe periode. In deze blog vertel ik je wat je aan kan pakken en hoe je dit kan doen. Lees je mee?

Van de literatuur tot de muziek

Er zijn namelijk altijd plekken in huis die onaangeraakt blijven. Maar dat is eigenlijk heel gek. In dit geval heb ik het vooral over de boekenkast of de plekken waar jij je muziek bewaart. We zijn snel geneigd om hier sentimentele waarde aan te hangen en er daarom niks van weg te gooien, maar toch kan het heel erg prettig zijn om wel het een en ander op te ruimen. Zo krijg jij ook veel meer zicht op wat je in huis hebt liggen. Dus al die losse platen? Schaf daar maar eens wat lp hoezen voor aan zodat ze netjes opgeborgen kunnen worden en ook de zorg krijgen die ze verdienen.

Van de zolder tot de kelder

Dan zijn er ook nog de plekken waar we nooit komen, vaak zijn dit bij voorbaat al de rommel hokken. Denk in dit geval aan de zolder en de kelder. Dit is je teken om ook deze even stevig beet te pakken. Als de boel bij jou ook vol staat met dozen is het een kwestie van tijd maken om hier eens even doorheen te spitten en te zien wat er weg kan. Over het algemeen werkt de regel: een jaar niet gebruikt? Dan kan het weg.

Bepaal een tactiek

Het is wel prettig als je van tevoren een methode hebt om door je huis heen te werken wanneer het om opruimen gaat. Anders is de kans groot dat je maar half werk levert. En uiteraard hoef je het ook niet alleen te doen, en roep de hulp van je huisgenoten in of vraag een vriend of vriendin om eens even met jou door de dozen heen te gaan. Op die manier wordt opruimen ook nog eens leuk uit!

Denk aan het milieu

En alles wat je dan wel wil bewaren kan je makkelijk opbergen in papieren dozen of papieren draagtassen. Op die manier kan je het ook makkelijk verplaatsen mocht je er toch ergens anders mee naartoe willen, en je verspilt geen geld en grondstoffen aan plastic dozen en zakken.

Geef een reactie